Банкеръ Daily

Пари и пазари

Цената в коригираното търгово предложение за "Марицатекс" остава 0.65 лв. на акция

Мажоритарният акционер в пловдивската „Марицатекс“ АД - „Индустриален холдинг - Доверие“ АД, е запазил цената на една акция и в коригираното търгово предложение, с което искат да изкупи книжата на останалите  акционери. Търговият предложител е дъщерна компания от портфейла на „Доверие - Обединен холдинг“, който пряко и с други дъщерни фирми контролира 100% от капитала му.

Цената в новата оферта е 0.65 лева на акция, показват данните в документа. В момента „Индустриален холдинг - Доверие“ притежава 422 247 акции от капитала на дъщерната фирма „Марицатекс“, или 90.05% от гласовете в общото събрание. И сега иска да изкупи останалите 46 674 книжа.

За изкупуването на тези акции мажоритният собствинк ще използва собствени средства в размер на 30 338 лева.

„Индустриален холдинг - Доверие“ възнамерява да отпише „Марицатекс“ като публично дружество, но фирмата от Пловдив ще продължи да извършва непроменена своята дейност и като непублично дружество.

Срокът за приемане на търговото предложение е 28 дни.

„Марицатекс“ бешe едно от най-големите у нас предприятия за производство на текстил. През 2010 г. е взето решение за спиране на текстилното и всички свързани с него производства и са прекратени трудовите договори на всички работници и служители. В момента дружеството извършва отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти.

„Индустриален холдинг - Доверие“ отправи търгово предложение към миноритарните акционери в началото на ноември миналата година, но Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на 8 декември.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по новото търгово предложение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във