Банкеръ Daily

Пари и пазари

Цената на биткойна падна до двуседмично дъно

Цената на биткойна продължи да се понижава и днес, след като вчера отчете най-лошия си ден от месец насам, предаде Ройтерс. Причините, според търговците, са сътресенията на традиционните пазари, които се отразяват и на търговията с криптовалути.

Най-голямата дигитална валута поевтиня с 5,5% в началото на търговията, след като се понижи със 7,7% ден по-рано, когато падна под 10 000 долара за първи път от 1 август и отчете най-големия си спад от 16 юли. Спадът бе с 1,7% до 9 859 долара.

Търговците заявиха, че е трудно да се определи катализаторът, който предизвиква загубите. Някои казват, че причината за спада е, че дигиталната валута се е доближила до следения отблизо праг от 10 000 долара. Според други - притесненията от неотдавнашния спад на световните пазари на акции са обхванали и криптовалутите, макар че е доста спорен въпросът как точно дигиталната валута се обвързва с фондовите пазари.

Миналата седмица цената на биткойна се покачи, а акциите поевтиняха, което накара някои криптоентусиасти да твърдят, че криптовалутата действа като сигурно убежище за инвестициите подобно на златото и японската йена.

Други основни криптовалути, включително Ethereum и Ripple, често в тясна връзка с биткойна, също поевтиняха.

Facebook logo
Бъдете с нас и във