Банкеръ Daily

Пари и пазари

Carco.bg е стандартът в търговията с авточасти втора ръка

Пет предимства на авточастите втора употреба

Всеки, който има автомобил, е срещал трудности при намирането на резервни части. Причините могат да са различни. Понякога ни се налага да чакаме дълго за доставка от чужбина или въпросният детайл вече не се произвежда. В такива ситуации е важно да си припомним някои ключови предимства на авточастите втора ръка:

1. По-ниска цена

Авточастите втора употреба са безспорно по-евтини от чисто новите. Този фактор не е маловажен, особено, когато бюджетът ни е ограничен. Има смисъл да обмислим тази възможност и да преценим дали не е най-добрия ни избор.

По-ниската цена се дължи на факта, че съответният елемент вече е използван. Понякога голямата конкуренция на пазара води до предлагането на авточастите на цени, които са далеч по-ниски от очакваното.

2.Оригинални части

Употребяваните авточасти почти винаги са оригинални за дадения модел кола. Това е от значение, защото, според сервизните специалисти, животът на оригиналната част е по-дълъг в сравнение с афтърмаркет.

3. Бърза доставка

Характерно за магазините за авточасти втора ръка е, че те разполагат с голяма номенклатура на склад. Когато избираме от асортимента на търговеца, ние можем или да вземем веднага каквото ни трябва, или да го поръчаме по Интернет. Ако купуваме от сайт, ще получим резервния детайл до няколко дни. Можем да го пробваме, и ако не ни върши работа - да го върнем.

4.Подходящи са за нови и стари автомобили

Резервните авточасти, които купуваме на старо, са подходящи както за нови, така и за стари коли. Ако автомобилът ни е на повече от 20 години, ще ни е много по-трудно да му намерим нужната авточаст другаде освен в автоморгата. Някои по-стари модели коли се нуждаят от детайли, които отдавна не се произвеждат и съответно не могат да се открият на пазара.

Всеки производител е длъжен в период от 10 години да произвежда резервни части за автомобилите от определения модел.

5.Можем да сменим само повредения елемент

Без съмнение, едно от най-големите предимства на авточастите втора употреба е възможността да сменим само повреден елемент от дадена част. Това означава, че ако знаем точно къде е проблема можем да не си купуваме цялата резервна част, а само онзи елемент, който е за смяна. Въпреки немалкия брой преимущества на втората ръка, е добре да внимаваме, когато избираме откъде да ги купим. Препоръчително е да залагаме само на доказани търговци в бранша, какъвто е сайтът Carco.bg. Повишеното внимание може да ни спести излишни нерви и да ни помогне да върнем любимата си кола обратно в изряден вид.

Facebook logo
Бъдете с нас и във