Банкеръ Daily

Пари и пазари

Българските автомобили вече са и на румънския пазар

Два модела на автомобилите с марка Great Wall , произведени в завода в Ловеч, стъпиха на румънския пазар, съобщава "Литекс Моторс". Всъдеходът H6 и пикапът Steed 5 ще се предлагат в северната съседка с бензинови и дизелови двигатели. Производителите обещават на по-късен етап да се разшири предлагането на други модели от автомобилите, произведени у нас.

Дистрибуцията на българските коли ще се извършва от фирмата Alexandros Motors, която разполага с 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове. Очакванията са, че сътрудничеството с диструбуторската компания ще увеличи значително дела на джиповете и пикапите на румънския пазар.

Автомобилите от Ловеч вече се предлагат на пазарите на Италия, Македония и Сърбия, но предстои и въвеждането им в Словакия и Унгария. Производителите възнамеряват през следващите години на територията на завода да започнат работа бояджийски и заваръчен цех. Това ще увеличи работните места, които в момента са 200. Още по-амбициозна е дългосрочната им стратегия, в която е заложено броят на произведените автомобили годишно да нарасне десет пъти и достигне мащабната цифра от 50 хиляди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във