Банкеръ Daily

Пари и пазари

Български ИТ компании може да стъпят на британския пазар

Българските компании от сектора на информационните технологии и финтех индустрията имат най-добри възможности за навлизане на британския пазар. Това отбеляза изпълнителният директор на Британско-българската бизнес асоциация Десислава Митева пред Bloomberg.

Митева подчерта, че Лондон продължава да бъде световен финансов център като към момента мрачните прогнози, свързани с неяснотите около Брексит, като и възможните загуби на позиции от страна на града, не се сбъдват. Според експерта Лондон е атрактивен като пазар с изключително много възможности, но същевременно всеки се насочва натам, което е и причина местната конкуренция да е на доста високо ниво.

"Що се отнася до производствения сектор британският пазар е консервативен. Често компании от България успяват да стъпят на него или в партньорство с местно дружество, или като отделна бутикова компания", отбеляза изпълнителният директор на Британско-българската бизнес асоциация. Митева посочи също така, че в областта на информационните технологии и финтех индустрията най-притеснителни са лицензите, с които компаниите работят и по-конкретно евентуалното време, което би им коствало да ги подновят при раздяла между Обединеното кралство и Европейския съюз.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във