Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Българска роза" с по-високи приходи за юли от очакваните

Производителят на козметика "Българска роза" отчете приходи от продажби на стойност 697 000 лева през юли, които надвишиха прогнозата на компанията за 638 000 лева месечни приходи за съответния период. Продажбите на козметичната компания през първите седем месеца на годината възлизат на 2.83 милиона лева, съобщи See News.

За периода януари-юли на миналата година "Българска роза" реализира приходи в размер на 3.30 милиона лева. Прогнозните очаквания за продажбите на производителя през август тази година са за 360 000 лева, което е по-ниска стойност от отчетените продажби за август 2018 г. от 537 000 лева. Миналият месец "Българска роза" прекрати споразумението си с Beijing Fangcaoziyang Trading за износ на козметични продукти и розово масло, поради системното неспазване на условията по договора от страна на китайската компания и спада на поръчките спрямо договорените обеми. Beijing Fangcaoziyang Trading бе изключителен дистрибутор на "Българска роза" АД за територията на Китай. 

Базираната в Карлово компания "Българска роза" е създадена през 1948 г. и произвежда козметични продукти за лице, тяло и коса, използвайки розово масло и местни билки. Производителят има магазини в девет града в България. "Българска роза" е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в козметичната столица на Франция – Грас, а козметични продукти на фирмата се изнасят в Европа, Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и в други страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във