Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Българска роза-Карлово" прогнозира продажбите за 653 хил. лв. през септември

"Българска роза" АД - Карлово отчита продажби в размер на 537 хил. лв. през август, съобщиха от дружеството. С натрупване от началото на годината оборотът е 3.827 млн. лева. Според неокончателните счетоводни данни в края на осмия месец фирмата за производство на козметични продукти е на печалба от 129 хил. лв., а за периода от януари до август положителният финансов резултат вече е 430 хил. лева.

От "Българска роза" АД прогнозират продажбите през септември за 653 хил. лв. и с натрупване от началото на годината 4.480 млн. лева.

През юли "Българска роза" подписа петгодишно споразумение за износ на продукция за козметична корпорация "Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг" Ко за 40 млн. лева. За азиатската страна ще бъдат експортирани розово масло и козметика. Събитието е един от реалните резултати в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа "16+1", която се проведе в София.

Фирмата от Карлово е специализирана в производството на натурални ароматични и синтетични продукти, изкупуване и производство на етерично-маслени продукти, както и на парфюмерия, козметика, хранително-вкусови аромати. "Българска роза" АД - Карлово произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др. страни.

Козметичната компания в Карлово празнува през тази година 70-годишен юбилей. Тя е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи във френската столица на козметиката Грас. Всяка година с българското розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2.3 млн. парфюми.

"Българска роза" АД - Карлово е наследник и последовател на старите традиции и опит в производството на етерични масла и други натурални продукти. Предприятието е основано през 1947 година в сърцето на прочутата Розова долина, чийто климат и надморска височина са перфектно място за етерично-маслени култури.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Книжата му се търгуват на Българсата фондова борса на Неофициален пазар. Основнен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд "Стара планина холд" АД с дял от 49.99%, а "Гарант-5" ООД държи 32.94% от книжата с право на глас.

Свободно търгувани са над 912 хил. акции, или 17.06% от капитала. Към момента цената им на БФБ е около 2.22 лв. за един брой.

Facebook logo
Бъдете с нас и във