Банкеръ Daily

Пари и пазари

Българска марка спечели голямата награда за иновации на Kind und Jugend

Панаирният център в Кьолн е един от най-големите и модерни в света и предлага атрактивни условия за бизнес.

Българска марка получи голямата награда за иновация в най-престижния конкурс за бебешки и детски продукти "Kind und Jugend Innovation Award" в Кьолн. Софийската фирма Angel Baby грабва приза за създаването на дрешки с революционна технология, активно помагаща на недоносени деца с чувствителна кожа и на такива с атопичен дерматит.

Сред критериите за номиниране на марките са освен продуктите да са иновативни, те да допринасят за справянето с някакъв проблем, да правят живота на децата по-лесен и да са безопасни за тяхното здраве. Вдъхновени от историята на двегодишно дете от Полша, Десислава Янкова и Димитър Тонов, мениджъри на компанията, посвещават около година на създаването на иновативната серия продукти.

Деси (специалист оп маркетинг) и Димитър (физик и икономист) имали дързостта да повярват, че създаването на детски продукти е лесна работа. Идеята за създаване на марката им дошла след раждането на първото им дете, когато упорито търсели хубави дрешки и не намирали...

"Това е безспорен успех не само за Angel Baby, но и за цялата текстилна индустрия, насочена към най-малките потребители. Този бранш не помни подобно иновативно и в същото време хуманно развитие в последните 20 години. Също така, за пръв път българска компания от сектора бива отличена с подобна награда", казва Илия Тодоров, представител на Кьолнския панаир в България. "Хубаво е такива примери да се популяризират, за да дадат увереност на българските производители, че иновациите могат да идват и от България, че глобални бизнес платформи като Kind und Jugend работят ефективно в тяхна полза. Надявам се за напред да виждаме все повече български компании в Кьолн", допълва още той.  

Германо-Българската индустриално-търговска камара е официален представител на Кьолнския панаир в България. Тя е част от световната мрежа на германските външнотърговски камари. В 90 страни по света те предлагат своя опит, контакти и услуги, както на германски, така и на чуждестранни фирми.

Кьолн (на немски: Köln, от лат. Colonia) е четвъртият по големина град в Германия с население над 1 007 119 човека. Той е най-големият град в провинция Северн Рейн-Вестфалия. Градът е разположен на двата бряга на река Рейн в югозападния край на Северногерманската равнина. Най-известната забележителност е Кьолнската катедрала, най-голямата готическа катедрала в Северна Европа.

В международния изложбен център "Koelnmesse" редовно се провеждат различни тематични изложби и панаири на различни отрасли на промишлеността и изкуствата. Кьолн са избрали за свой център такива влиятелни организации като Международната търговска палата, Съюзът на немската промишленост, Търговско-промишлената палата, Съюзът на работодателите и Съюзът на немските банки.

В Кьолн се намира и главният център на Lufthansa.

Панаирният център в Кьолн е един от най-големите и модерни в света и предлага атрактивни условия за бизнес. Програмата включва 80 търговски панаира за 25 бранша. Много от тях са най-значимото международно събитие за своя бранш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във