Банкеръ Daily

Пари и пазари

Българин със собствена криптовалута в Дубай

S 250 4e670a0e 10bb 4797 9b18 09c16c5ce5ab

Известният българин в Дубай - Слави, който е познат с бохемския си живот в Бурж Ал Араб, пуска собствена криптовалута - SLAVI COIN. Той обяви това в социалните мрежи, като качи и снимки от луксозната премиера.

Новата криптовалута е иновация. Тя е една от първите електронни валути, които ще се борят със замърсяването на околната среда. Представлява иновативно "зелено копаене", различаващо го от другите криптовалути, които нанасят вреда, консумирайки електрическа енергия - един от основните проблеми за глобалното затопляне.

Валутата е и вход за първото луксозно крипто общество с над 70 000 члена. Собствениците й ще могат да се запознават помежду си, да общуват и правят бизнес.

Предстои отварянето на собствена крипто банка, която ще постави валутата на лидерска позиция в крипто света. Това е иновация и инвестиция, за която се изисква огромен ресурс и малко криптовалути могат да си го позволят. Отварянето на банката ще осигури  усещания, максимално близки до тези в реалните банки в момента. От друга страна това ще увеличи многократно стойността на валутата.

Премиерата се състоя на луксозно бизнес парти в Бурж Ал Араб. На нея присъстваха видни бизнес имена от арабския свят и световни крипто лидери. Сред тях бе и крипто милиардера Брок Пиърс, който през 2020 г. се кандидатира за президент на Съединените щати. 

Сред гостите бяха и близки приятели на собственика, както и приближени на кралското семейство.

Ще предизвика ли "зелената" криптовалута ръст на цените? 

Премиерата бе направена, дни след като шефът на "Тесла" Илон Мъск обяви в социалните мрежи, че вече работи по различни инициативи, за да направи криптовалутите по-зелени. Той се срещна и с водещи биткойн "копачи" от Северна Америка.

След това негово действие цената на биткойна се покачи обратно до над 40 000 долара, седмица след като падна с 30% - до около 30 000 долара.

Още преди Мъск да предприеме "зелената" инициатива, и други компании се стремяха да направят блокчейн индустрията по-зелена. 45 фирми се присъединиха към Crypto Climate Accord, инициатива, която има за цел да сведе до нула емисиите на въглероден диоксид до 2025 година.

В нея влизат "копачи" като DMG, както и доставчикът на софтуер Consensys, който разработва проекти за блокчейна етериум, и Coinshares, мениджър на цифрови активи. Но това не е лесна стъпка, както се вижда в няколко щата на Съединените щати.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във