Банкеръ Daily

Пари и пазари

Bulgaria Air и Condor сключиха споразумение за съвместни полети

Националният превозвач Bulgaria Air е подписал споразумение с германската авиокомпания Condor, част от базираната в Великобритания Thomas Cook Group. Сделката ще направи за пътниците на Bulgaria Air по-достъпни няколко екзотични дестинации.

Съгласно споразумението пътниците от българските летища в София, Варна и Бургас вече ще могат да летят до Карибските острови, Сейшелите, Мавриций, Малдивите и няколко места в Малайзия с удобни връзки през Франкфурт. Bulgaria Air ще изпълнява полетите до Франкфурт, а от там до крайната дестинция те ще се извършват от самолети и екипаж на Condor. С трансфер през Франкфурт пасажерите могат да летят от България също и до САЩ, Канада, Централна и Южна Америка, Азия и Африка.

Авиокомпания Bulgaria Air е извършила 5995 полета през 2018 г., което е с 52 пъти по-малко спрямо 2017 г., отбелязва See News. Полетите по редовните маршрути на националния превозвач през съответния период са намалели със 168 до 4 841, а чартърните полети са се увеличиха със 116 до 1 154.

Facebook logo
Бъдете с нас и във