Банкеръ Daily

Пари и пазари

Британска застрахователна компания съкращава 1800 служители

Британската застрахователна компания Aviva заяви, че ще съкрати 1800 работни места по света през следващите три години, за да намали разходите си.

Aviva има офиси в 16 страни и работна сила в световен мащаб от 30 000 души, като 16 000 от тях са служители във Великобритания. Очакванията на икономисти са британските служители на застрахователната компания да бъде "шокирана" от новината за съкращенията на работни места.

Aviva заяви, че възнамерява да консултира операциите си по отношение на съкращенията на работни места във всяка страна и ще се опита да направи спестявания и доброволни съкращения. Целта на компанията е да намали разходите с 300 млн. лири годишно до 2022 г. Част от плана е застрохователното дружество да раздели бизнеса си по животозастраховане и общо застраховане и да ги управлява отделно, за да "даде по-голяма отчетност и по-голям управленски фокус".

"Днес е първата стъпка в нашия план да направим Aviva по-опростена, по-конкурентоспособна и по-търговски насочена. Имаме силни основи, отлична дистрибуция, предлагаме застрахователни услуги от световна класа и балансът е стабилен", заяви главният изпълнителен директор на компанията Морис Тулох, цитиран от би Би Си. Той отбеляза, че намаляването на разходите на Aviva е от съществено значение, за да остане компанията конкурентоспособна, а това е обвързано с трудни решения и загуба на работни места. "Ще направим всичко възможно, за да сведем до минимум съкращенията и да подкрепим хората", подчерта Тулох.

Facebook logo
Бъдете с нас и във