Банкеръ Daily

Пари и пазари

Брекзит ще доведе във Франкфурт над 30 банки

Франкфурт е един от победителите, след като Великобритания напусна Европейския съюз, показва проучване на Landesbank, цитирано от Ройтерс. "Повече от 30 чуждестранни банки взеха решение в полза на германския финансов център", заяви анализаторът от банката Улрике Бишоф.

"Никой друг банков център не може да бъде в крак. Финансовите компании, които преди са работили в Лондон, трябва да си построят централи в континентална Европа заради излизането на Великобритания от ЕС, за да могат да предлагат услугите си в бъдеще", каза тя.

До края на 2021 г. Брекзит вероятно ще създаде около 3500 нови работни места във Франкфурт, посочи още Бишоф, която от години анализира развитието на най-важния финансов център на Германия. Това трябва да бъдат повече работни места, отколкото трябва да бъдат премахнати при преструктурирането на банковия сектор.

Бишоф заключва, че вече се наблюдава значително увеличение на персонала, причинено от излизането на Великобритания от ЕС, което според нея ще продължи и в средносрочен план, особено в преходния период.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във