Банкеръ Daily

Пари и пазари

Богатството на Топ 25 най-богати в света се е увеличило с 255 млрд. долара

Марк Зукърбърг е забогатял с 31 млрд. долара по време на коронавируса благодарение на поскъпването на акциите на неговата компания "Фейсбук " (Facebook).

Двадесет и петимата най-богати хора в света са забогатели с още 255 млрд. долара и то само през изминалите два месеца по време на пандемията от коронавируса. Това показват изчисленията на списание "Форбс", които цитира ТАСС.
Най-успешен през разглеждания период е бил Марк Зукърбърг, чието богатство е нараснало с 31 млрд. долара и вече е на стойност 86.5 млрд. долара. Основна причина за това "постижение" е поскъпването на акциите на неговата компания "Фейсбук " (Facebook). Така Зукърбърг прави скок по стълбицата на богатството от седмо на четвърто място в света.
Шефът на Амазон (Amazon) Джеф Безос е добавил към богатството си за тези два месеца 29.9 млрд. долара, също благодарение на по-високите котировки на акциите. Неговото състояние се оценява на 146.9 млрд. долара. И продължава да е най-богатият човек в света.
Прави впечатление, че през тези два месеца всичките 25 милиардери, включени в списъка на "Форбс", са били на печалба. Общо активите им се оценяват на близо 1.5 трилиона долара. Оценките на "Форбс" се основават  предимно на информацията за промяна в стойността на акциите на тези компании на фондовата борса.
В същото време от списанието са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във