Банкеръ Daily

Пари и пазари

BMW Group и Microsoft стартират нова платформа

Microsoft Corp. и BMW Group стартират създаването на отворена промишлена платформа, която има за цел да стимулира индустриалните иновации и да ускори развитието на свързаните "умни" фабрики. Платформата ще бъде изградена на облачната платформа на Microsoft Azure. 

Отворената промишлена платформа (OMP) е предназначена да позволи по-бързи и по-рентабилни иновации в производствения сектор чрез създаването на отворена технологична рамка и междуотраслова общност. Очаква се тя да улесни разработването на интелигентни индустриални решения, които да бъдат споделяни от участниците в OMP в автомобилния и по-широкия производствен сектор. Целта е да се ускори значително бъдещото развитие на индустрията, да се съкрати времето за оценка и да се постигне ефективност на производството, като същевременно се преодолеят общите индустриални предизвикателства.

"Microsoft обединява усилията си с BMW Group за трансформиране на ефективността на дигитализираното производство в индустрията. Нашият ангажимент за изграждане на отворена общност ще създаде нови възможности за сътрудничество в цялата производствена верига", заяви Скот Гатри, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft Cloud и AI Group. Членовете на общността и други партньори ще могат да разработят свои собствени услуги и решения, като същевременно запазят контрола върху данните си.

Повече от 3000 машини, роботи и автономни транспортни системи ще бъдат свързани с платформата BMW Group IoT. Чрез OMP членовете на общността ще имат по-големи възможности за изграждане и интегриране на индустриални решения по-бързо и сигурно, съобщи BMW Group.

OMP ще бъде проектиран така, че да отговори на общите индустриални предизвикателства като свързаност на машината и интеграция на локалните системи. Това ще улесни повторното използване на софтуерни решения сред производителите, доставчиците и другите партньори, като значително ще намали производствените разходи. Основната платформа ще продължи да се развива с течение на времето, заедно с производствените изисквания, за да включва нови иновации, включително функции за анализ, изкуствен интелект и цифрови вериги за обратна връзка.

Понастоящем се планира разширяване на общността на OMP посредством набиране на допълнителни партньори. Очаква се консултативният съвет на OMP да функционира до края на 2019 г. с първоначален набор от 4-6 партньора на място. Двамата иницииращи партньори, Microsoft и BMW Group ще насърчат други производители и доставчици, включително компании извън автомобилната индустрия, да се присъединят към общността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във