Банкеръ Daily

Пари и пазари

БМВ с 26% ръст на печалбата за второто тримесечие

Германският производител на автомобили БМВ отчита ръст от 26% на оперативните си печалби за второто тримесечие на годината. По този начин немската компания надхвърля предварителните прогнози на анализаторите.

Причина за по-добрите финансови резултати на фирмата са засилването на търсенето на новите модели за офроуд и цялостното подобрение на пазара в Китай.

От април до юни продажбите на возилата с марка БМВ са се увеличили с 8.3 на сто, което прави 358 хил. бройки и е най-доброто постижение в историята на компанията. Печалбата на компанията преди лихвите и данъците е 2.6 млрд. евро, информира Ройтерс, като след налозите се очаква сумата да е около 2.23 млрд. евро.

"БМВ увеличи обема на продажбите, приходите и печалбата, както през второто тримесечие, така и за полугодието, продължавайки успешното развитие на нашия бизнес", казва главният изпълнителен директор Норберт Райтхофер.

Базираният в Мюнхен производител се надява да разшири продажбите си до общо 2 млн. броя возила през тази година, спрямо рекордните 1.96 млн. през 2013 година. Компанията поставя като основна цел пред себе си за 2014-а г. да постигне 10-процентова печалба преди данъчното облагане, спрямо предходните 12 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във