Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Бизнесмен от София заработил 4 млн. лева през 2013-а

Над 44 млн. лв. са заработили първите по богатство 25-ма българи през миналата година. Това показват обработените досега данъчни декларации, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Първи в класацията по богатство е 45-годишен бизнесмен от София, който е декларирал пред данъчните приходи от 4 млн. лева. Това е най-високия деклариран приход до момента, съобщават още от НАП. Сред първите по богатство 25-ма българи има и такива, които живеят в Бургас, Добрич, Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Данъчните съобщават още, че декларираните от наеми доходи за миналата година достигат 95 млн. лева. В същото време общо 1 340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4.7 млн. лева.

От началото на годината до 20 февруари в цялата страна са подадени общо 67 хил. декларации за доходите през 2013 година. Това е с 30% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 52 хил. документа. От тях общо 5674 българи са предпочели да подадат декларациите си по електронен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във