Банкеръ Daily

Пари и пазари

Биткойнът слезе под 12 000 долара

Най-голямата по капитализация криптовалута слезе до 12 255 долара във вторник (16 януари) и това прекрати двудневното рали на цената, съобщи "Блумбърг".

За кратко цената на биткойна падна и под 12 хиляди долара, достигайки ниво от 11 816 долара. Така капитализацията на криптовалутата намаля до 184 милиарда долара по данни на Coinmarketcup.

По-рано бе съобщено, че Китай може да блокира работата на криптоборсите. Кредитните карти, които приемаха биткойни, постепенно прекратяват операциите с криптовалутата. Според експерти, понижаването на биткойна и останалите криптовалути ще продължи.

Притеснения идват и от Южна Корея, която се счита за една от най-либералните страни, когато става дума за търговия с дигитални валути.

Преди дни южнокорейските регулаторни органи обявиха, че започват мащабни проверки на най-големите търговски банки в страната като част от усилията на властите в Сеул да ограничат спекулативната търговия с криптовалутите.

Според информацията са инспектирани шест от водещите финансови институции в страната.

Проверката се е направила, за да стане ясно дали те спазват ангажиментите за борба с прането на пари, свързани с търговията на дигиталните валути.

Facebook logo
Бъдете с нас и във