Банкеръ Daily

Пари и пазари

Биткойнът се изкачи над 7000 долара

Биткойнът се изкачи до най-високите си нива от септември миналата година. За кратко криптовалутата скочи над 7000 долара по време на търговията през уикенда. 

Спрямо търговията в петък (10 май) водещата дигитална монета увеличи стойността си с 11%, достигайки ниво от 7585 долара на борсата в Токио. 

Биткойнът е във възход в сравнение с началото на месец май, когато се търгуваше за 5000 долара. Спрямо средата на декември 2018 г. се отчитат двойни увеличения.

Все пак криптовалутата остава далеч от рекордните си стойности от края на 2017 г., когато се търгуваше за около 19 000 долара.  

Бъдещето на криптовалутите остава неясно предвид завишаването на регулациите на борсите и множеството сигнали за злоупотреби. 

Преди месец главният прокурор на Ню Йорк съобщи, че две от компаниите зад криптовалутите Tether и Bitfinex са извършили злоупотреби, оценени на 850 млн. долара.

През миналата седмица пък стана ясно, че хакери са присвоили биткойни на стойност 40 млн. долара чрез мащабни нарушения на киберсигурността.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във