Банкеръ Daily

Пари и пазари

Bitcoin се изкачи до близо 6 000 долара?

Цената на Bitcoin разшири последните си печалби вчера, като надвиши нивата над 5 500 долара за първи път за повече от пет месеца, информира сайтът CoinDesk. Световната премиерна криптовалута, чиято пазарна капитализация съставлява повече от половината от всички други крипто-валути и цената достигна 5650 долара за по-малко от 10 минути на 23 април - най-високата му цена от 18 ноември 2018 г.

В момента, цената на биткойна се е оттеглила малко назад, като сега търгува на борсите на средна цена от 5 586 долара, според данните за цените на CoinDesk. Също така до около 1.48% през деня, индивидуалната пазарна капитализация на Bitcoin се повиши до най-високата си стойност от средата на ноември, 96,9 млрд. долара, докато процентният му дял от по-широкия пазар на криптовалута, известен също като неговата "доминантна ставка", в момента е 53,2%.

Данните на CoinMarketCap също разкриват, че обемът на борсовата търговия на криптовалута е достигнал 15 милиарда през вчерашния ден, но тези цифри могат да бъдат подвеждащи, както беше предложено от неотдавнашен доклад от фирмата за управление на активи Bitwise, която идентифицира 95% от докладвания обем на търговия на CoinMarketCap да бъде фалшив. Тези десет борси в комбинация, които включват Coinbase, Kraken, Bitstamp и др., обявиха общия обем на търговия с бикойн за 1.7 млрд. долара за 24 часа, според Messari.io.

Всъщност, днес по-широкият пазар е в зелено, като девет от десетте най-големи крипто-валути са с ръст от над 2%, най-силният изпълнител на който, Cardano, е нараснал с 9,71% през деня, показват данните на CoinDesk. Общата капитализация на пазара на криптовалута се увеличи с около 6,3 милиарда по време на вчерашното рали и сега възлиза на 184,3 милиона долара, което е спад от около 78,2% от най-високия за всички времена максимум от 835 милиарда долара, постигнат на 7 януари 2018 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във