Банкеръ Daily

Пари и пазари

Bitcoin достигна 6000 долара за пръв път от ноември

Bitcoin се повиши над 6,000 долара днес, достигайки най-високото си ниво спрямо долара за почти шест месеца, съобщава CNBC.

Крипто-валутата се движи като влакче в увеселителен парк, след като достигна рекордната стойност от над 19 000 долара през декември 2017 г., преди да се срине до най-ниската от близо 3,100 долара през декември 2018 г. Оттогава тя се възстановява бавно.

Днес, Bitcoin удари връх от 6,076.65 долара, най-високото ниво от 15 ноември 2018 г. - 6,295.95 долара, според данни от CoinDesk, който проследява цената на криптовалутата на различни борси. Досега  Bitcoin е с 60% нагоре. Цената е подкрепена от нарастващия интерес към търговията с биткойни от инвестиционните институции. Fidelity Investments ще започне да позволява на клиентите да купуват и продават криптовалути, съобщи Bloomberg по-рано тази седмица. Други платформи за търговия като Robinhood вече започнаха да търгуват с цифровата валута.

Но криптовалутната търговска среда все още има своите проблеми. Припомняме, че във вторник хакери откраднаха 7000 биткойна, на стойност над 40 милиона долара от Binance, една от най-големите платформи за обмен в света. И Bitcoin все още предизвиква ожесточени дебати за бъдещето и жизнеспособността си. Големият скептик на Bitcoin Нуриел Рубини нарече криптовалутата "майката и бащата на всички балони" на конференция по-рано тази седмица.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във