Банкеръ Daily

Пари и пазари

Биотехнологична фирма от Беларус разширява присъствието си в Европа

Беларуската национална биотехнологична корпорация BNBC планира да увеличи стойността на годишния си износ до 300 милиона щатски долара. Основните експортни пазари на компанията ще бъдат Русия, Украйна, Китай и страните от Европейския съюз.

"Планираме да експортираме около 50 на сто от продукцията си, за да печелим чуждестранна валута за страната ни. След като достигнем пълния си производствен капацитет, ще изнасяме продукти на стойност 300 милиона щатски долара", подчерта  директорът на отдела за стратегическо развитие и планиране на компанията Илия Снопков, цитиран от Еmerging Еurope.

Създадена през 2016 г. Беларуската национална биотехнологична корпорация, в която китайската група CITIC е основен акционер, е специализирана в производството на селскостопански киселини, използвани за преработка на зърно, фураж и животновъдство. Илия Снопков обяви, че компанията си поставя за цел да заеме между 5 до 10 на сто от европейския пазар в близко бъдеще и като част от този план вече е подписала редица споразумения с европейски клиенти. Плановете на Беларуската национална биотехнологична корпорация са общият производствен капацитет на компанията да бъде в размер на 550 000 тона преработен фураж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във