Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Биодит“ увеличава капитала си с цел експанзия на европейски пазари

Водещата високотехнологична компания „Биодит“ АД увеличава капитала си с нова емисия акции на „Българска фондова борса“, поставяйки си за цел да привлече допълнителни 1.7 млн. лева. Компанията набира капитал, за да продължи своята експанзия извън България във водещи европейски пазари за хотелски услуги.

Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови 1 млн. акции с емисионна цена от 1.70 лева. Една нова акция се купува с 13.820583 права. Минимумът за успех на увеличението е записването на 250 000 акции.

“Всички набрани средства от пазара ще използваме за реализиране на следващата стъпка от развитието на компанията - навлизането на пазара в Испания, където вече имаме успешно реализирани проекти, както и в поне още два европейски пазара”, отбелязва изпълнителният директор Юлиан Софрониев.

„Биодит“ е специализирана в разработката и производството на системи за сигурност, контрол на достъп и работно време, базирани на биометрична идентификация. Тя е първата компания, която дебютира на BEAM пазара (4 март 2021 г.), а сега ще е и първата, която ще направи увеличение на капитала на пазара за растеж на „БФБ-София“. От листването досега цената на акциите на дружеството е нараснала с над 90%, а броят на акционерите й се е увеличил два пъти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във