Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Бианор холдинг" спечели 7.5 млн. долара от стрийминг услугата FITE

„Бианор холдинг“ АД е подписал окончателният договор за продажба на 100% от капитала на „Флипс Медиа“ Инк., САЩ на „Трилър Холд“ Co LLC. Купувачът е компания с ограничена отговорност, регистрирана в щата Делауер в САЩ и собственик на компанията, оперираща едноименната глобалната социална видеоплатформа.

"Флипс Медиа" ЕАД е регистрирано през февруари 2012 г. и е дъщерно дружество на Flipps Media, Inc., базирано в САЩ, която стои зад  стрийминг услугата за спортни събития FITE.

По силата на този договор „Бианор Холдинг“ АД продаде цялото си миноритарно участие в размер на 5 425 440 обикновени акции или 14.3% от капитала на Flipps Media, Inc. срещу цена от 7 520 745 долара преди облагане с данъци и такси. Допълнително продавачът ще получи варанти на дружеството-купувач.
Окончателната продажна цена на една акция е 1.3862 долара спрямо предварително обявена цена от минимум 1.3188 долара.

Плащането включва 0.6582 долара на акция, които са платими в акции на дружеството-купувач (от които 0.0658 долара на акция ще бъдат задържани по ескроу сметка), и 0.7280 долара на акция - в брой (от тях пък 0.0658 долара на акция ще бъдат задържани по ескроу сметка).  

В допълнение, "Бианор Холдинг" АД ще получи варанти на дружеството-купувач на стойност 0.3521 долара на акция от капитала на „Флипс“.

„Бианор Холдинг“ обединява група от компании, които разработват мобилни приложения и решения в областта на мобилните комуникации и телекомуникациите, както и уеб-базирани решения и продукти, които оптимизират бизнес процесите.

След сделката "Бианор Холдинг" АД има две дъщерни дружества: "Бианор Сървисиз" ЕООД, и Bianor Inc.

Facebook logo
Бъдете с нас и във