Банкеръ Daily

Пари и пазари

БФБ улеснява борсовата търговия в "Деня за акции"

На 13 юни (сряда) ще се проведе четвъртото издание на инициативата на "БФБ-София" и "Централен депозитар" АД - "Ден за акции", съобщиха от борсовия оператор. Целта й е да се подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в страната ни.

На този ден всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на "БФБ-София" без такси и комисиони към фондовата борса, "Централен депозитар" АД и всеки участващ в инициативата инвестиционен посредник. Специалната възможност ще важи при до 15 въведени и изпълнени на 13 юни поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на "БФБ-София" и "Централен депозитар" АД в "Деня за акции", няма да таксуват своите клиенти - физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

"БФБ-София" АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса през октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти, организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във