Банкеръ Daily

Пари и пазари

"БФБ-София" представя капиталовия ни пазар в Лондон

Над 100 представители на повече от 80 международни инвестиционни компании и фондове участват в Деня на българския капиталов пазар, който се провежда днес в Лондон. Сред представените, най-значими инвестиционни компании и фондове са: Barclays, Citi, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, Manulife, RBS, Renaissance Capital и T. Rowe Price International.

Целта на форума, организиран от "Българска фондова борса-София" в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е да запознае чуждестранните инвеститори с възможностите, които предлага страната ни и капиталовия пазар в частност, както и със специален акцент за възможностите за инвестиции в 11 български компании - "Агрия Груп Холдинг", "Български фонд за недвижими имоти", "Експат Капитал", "Елана Агрокредит", "Корадо България", "Монбат", "Сирма Груп Холдинг", "Софарма", "Софарма Трейдинг", "Спиди" и "Феърплей Пропъртис".

"Радваме се, че успяхме да съберем толкова много и от най-високо световно ниво инвеститори, и да насочим вниманието им към България като предпочитана дестинация в Източна Европа за техните вложения. Убедени сме, че българският капиталов пазар има какво да предложи на тези инвеститори, някои от които са разпознали възможностите му, а други обмислят конкретни стъпки. Днешният форум е част от активната политика на "БФБ-София" и следва мерките от Стратегията за развитие на българския капиталовия пазар", каза в приветствието си Иван Такев, изпълнителен директор на "БФБ-София".

В откриването по-рано днес участваха още Н. Пр. Константин Димитров - посланик на България във Великобритания, и Фил Бенет - първи вицепрезидент на ЕБВР.

Форумът, продължи следобед с индивидуални срещи между ръководствата на българските компании и инвеститори.

"Българска фондова борса - София" АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса през октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във