Банкеръ Daily

Пари и пазари

БФБ с мерки за повишавате на финансовата и инвестиционна култура у нас

"Българска фондова борса" АД е  сключила споразумение и ще си партнира с Panthera Solutions в страната ни, съобщиха от борсовия оператор. Консултантската компания е европейски лидер в областта на специализираните финансови и инвестиционни обучения. В резултат на постигнатите договорености между двете компании, българските експерти, които биха искали да повишат квалификацията си до най-високите стандарти в индустрията ще имат достъп до 16 обучителни курса през годината в четири основни области – човешки и изкуствен интелект, приложна етика и устойчивост.
„Считаме, че българските финансови и инвестиционни специалисти заслужават най-доброто, което европейската практика предлага. Радваме се, че Българска фондова борса е мостът, чрез който този безценен опит може да бъде споделен и достъпен за всеки в страната ни“, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.
Предстоящите обучения надграждат конвенционалните знания в областта с модерни аспекти като използване на приложни поведенчески похвати, моделиране с big data и създаване на иконометрични модели, измерване на когнитивното разнообразие в инвестиционните екипи, структуриране и due diligence на зелени облигации и много други. 
Така БФБ заема своето място сред партньорите на Panthera Solutions - London Stock Exchange Group, Deutsche Borse Group, Bolsa de Madrid, Monaco Economic Board, Budapest Institute of Banking, CFA асоциациите на Великобритания и Испания и други. 
Партньорството с Panthera Solutions е част от цялостната политика на "Българска фондова борас" АД за повишаване на финансовата и инвестиционна култура в страната ни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във