Банкеръ Daily

Пари и пазари

БДЖ стимулира четенето на книги

Националният железопътен превозвач БДЖ, съвместно с български издателства, инициира кампанията "Чети във влака". За да бъде стимулирано четенето на книги по един модерен начин, всички пътници със смарт устройства, ще могат по време на пътуването си безплатно да четат електронни книги.

В разгара на лятото във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към книгите, съобщиха от БДЖ. Инициативата е подкрепена от водещи издателства и автори в страната, които са предоставили напълно безплатно първите книги от виртуалната библиотека на "Чети във влака". Сред тях са "Антология "Галактики"; разказът "Кръв от къртица", който бе включен в учебниците в САЩ; "Юли не идва" и други.

Виртуалната библиотека на БДЖ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. В нея към момента са поместени редица книги, като богат избор има и за най-малките – те могат да се забавляват по време на пътуването си с "Червената шапчица", "Горската сладкарница", "Морско вълнение", "Вълкът и седемте козлета", "Халифатът щърк", "Кой светна луната?", "Колко е часът?" и "Умно дете си ти, Тино!". Реализирането на проекта "Чети във влака" ще даде възможност на четящите хора да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят актуалните заглавия и събития, организирани от издателствата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във