Банкеръ Daily

Пари и пазари

Банката на Русия възобновява търговията с 33 емисии на Московската борса

Банката на Русия е взела решение на 24 март на Московската борса да се проведе търговия с 33 емисии, които влизат в индекса на Московската борса (IMOEX). Сделки ще се сключват между 9.50 и 14 часа московско време, но с тези акции ще бъде забранено да се правят къси продажби*, пише на сайта на регулатора.

Към списъка от акции, с които ще бъде възобновена търговия на 24 март влизат: АФК "Система", "Аэрофлот", "Алроса", МКБ, "Северсталь", Детский мир, En+, ФСК ЕЭС, "Газпром, "Норникель", "Русгидро", Интер РАО, "Лукойл", "Магнит", ММК, Мосбиржа, МТС, НЛМК, "Новатэк", "Фосагро", ПИК, "Полюс", "Роснефть", "Ростелеком", "Русал", "Сбер", "Сургутнефтегаз", "Татнефть", "Транснефть" и Банк ВТБ.

Търговията на пазара на деривати с договори за индекса на Московската борса и отделни акции, включени в индекса на Московската борса, ще се проведе от 10.00 до 14 ч. московско време, както обикновено, пише в съобщението.

Според Банката на Русия другата търговия на Московската борса ще протече по начин, подобен на установения на 23 март.

Работното време на Московската борса за останалите дни беше обещано да бъде обявено по-късно.

След срива на 24 февруари Московската борса практически за един месец прекъсна търговията с акции на руски компании.

На 21 март на фондовия пазар на Московската борса бяха възобновени покупко-продажбите с облигации от федералния заем на Русия.

 

* Къса продажба (short selling) е продажба на нещо, което не притежаваш, с надеждата да го купиш в бъдеще на по-ниска от продажната цена, с което да реализираш печалба. Късата продажба на пазара позволява на търговците да печелят от спада на цените. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във