Банкеръ Daily

Пари и пазари

Автобусните превозвачи предлагат обединение на бранша

Автобусните превозвачи, под чийто натиск премиерът Бойко Борисов оттегли проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара, са отправили покана до всички национално представени сдружения в пътническия транспортен сектор за обединение. Това обяви на пресконференция в БТА днес Ивайло Константинов, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

"Става въпрос за конфедерация, в която да членуват само сдружения, които ще представляват своите членове. Всички фирми, които не са техни членове, ще имат право да учредят собствено сдружение, дори собствена конфедерация. Целта на евентуалната конфедерация е да се дефинира като национално представена организация, която да представлява бранша", каза Константинов, цитиран от БНТ.

Константинов подчерта, че това ще е напълно доброволна организация на браншовите сдружения в автобусния транспорт. Той подчерта, че той и сподвижниците му /Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и браншови организации в пътническия транспорт/ категорично не одобряват внесеният от техните колеги от големите превозвачески фирми и подкрепени от КРИБ проектозакон за създаване на Българска автомобилна камара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във