Банкеръ Daily

Пари и пазари

Aston Martin загуби 104,3 милиона лири, финансовият директор напуска

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin отчете 104,3 милиона лири загуба преди разходите за данъци през 2019 г., след 7% спад в общото търсене на едро. Компанията се разделя и с главния си финансов директор Марк Уилсън, след като автомобилният производител изпрати тежка година, в която продажбите, както и цената на акциите, паднаха до рекордно ниско ниво.

Aston Martin се намира в разгара на голямо преструктуриране, обявявайки през миналия месец, че консорциум, воден от канадския милиардер Лорънс Строл, ще закупи до 20% от компанията. Според съобщенията съществуващите акционери също ще вложат повече средства за стабилизиране на автомобилния производител.

"Голямата разлика между миналата и тази година е силата на баланса", каза главният изпълнителен директор Анди Палмър пред "Ройтерс". "Намираме се на много различно място и следователно имаме способността да вземем правилното решение … а това ще означава да постигнем баланс между търсенето и предлагането", каза той.

Главният финансов директор Уилсън ще се оттегли от ролята си не по-късно от 30 април, съобщиха от компанията, добавяйки, че той не е бил уволнен. 

Продажбите на Aston Martin са се увеличили с 28% в Китай през миналата година, но компанията, подобно на останалата част от индустрията, наблюдава спад в търсенето си поради избухването на коронавирусната епидемия.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във