Банкеръ Daily

Пари и пазари

Apple затваря за две седмици всичките си магазини извън Китай

Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си магазини за продажба на дребно извън Китай, за да минимизира риска от разпространение на коронавируса, съобщиха информационните агенции.

Решението оповести късно снощи шефът на компания Тим Кук. На сайта на компанията той написа, че до 27 март се затварят магазините извън Китай. Apple си извади поуки от затварянето на магазините си на цялата територия на Китай, когато епидемията там бе в пика си. Една от тях бе, че най-ефикасният начин за минимизиране на риска от предаването на вируса е намаляването на социалните контакти, написа Кук. Днес магазините ни в Китай вече са отворени, но тъй като на други места заболеваемостта се повишава, ще затворим временно магазините си извън Китай, заяви шефът на компанията. Работещите в затворените офиси ще продължават да получават заплата, а стоките, произвеждани от компанията, ще могат, както и досега, да се купуват онлайн.

Тази седмица производителя на iPhone отново отвори своите 42 магазина в Китай. Тя има около 460 магазина, около 270 от тях са в САЩ.

В петък средствата, която Епъл дари за реакция на пандемията от коронавируса - за лечение на болни и намаляване на икономическите щети и социалните щети, достигнаха 15 милиона долара, посочи Кук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във