Банкеръ Daily

Пари и пазари

Apple създаде иновативна технология в помощ на диабетноболни

Apple разширява дейността си в областта на здравеопазването с първия си продукт за проследяване на състоянието на диабетноболни хора. Иновативната технология измерваща кръвна захар One Drop се интегрира с iPhone, давайки възможност на хората да проследяват нивата на кръвната си захар чрез мобилното приложение Apple Health.

Това е първият продукт насочен към пациенти, диагностицирани с диабет, който Apple продава във физическите си магазини след като преди това продуктът бе достъпен само онлайн. OneDrop е отличен пример за това как Apple навлиза в здравното пространство с продукти, ориентирани към потребителите, интегрирайки данните от тях в приложението си Health и превръщайки iPhone и Apple Watch в центрове за лично здраве, съобщи TechNews.

Комплектът за мониторинг на кръвната захар One Drop има два основни компонента - единият е измервателят на кръвна захар, който взема показания, а другият е мобилно приложение за iPhone и Apple Watch, което събира данните и ги интегрира с приложението Health. Apple предлага също и абонаментно обслужване на клиентите, за да получат тест ленти, които са необходими за използване на системата, както и тренировъчни програми за измерване на въглехидрати. Комплектът One Drop, който се продава в магазините на Apple, струва 69.95 долара и включва една година безплатно обучение от сертифициран преподавател по проследяване на диабетното състояние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във