Банкеръ Daily

Пари и пазари

Apple преговаря за закупуване на ключова част от модемния бизнес на Intel

Технологичният гигант Apple преговаря за закупуване на ключова част от модемния бизнес на Intel, съобщи AppleInsider, като се позовава на свои източници.

Преговорите продължават от миналата година, но могат и да се провалят, според доклада. Въпреки това, ако Apple и Intel успеят да се договорят, евентуалната покупка може да помогне на Apple да разработи собствена мрежа от пето поколение (5G) за своите смартфони iPhone. "Наехме външни съветници, които да ни помогнат да оценим стратегическите възможности за нашия 5G бизнес", каза говорител на Intel. "Ние създадохме стойност както в нашето портфолио от безжични модемни продукти, така и в нашата интелектуална собственост. Получихме значителен интерес към бизнеса", добави той.

Ако се постигне успех в преговорите, специалистите очакват в сделката да се включат патенти и продукти, се казва в доклада.

Intel излезе от индустрията за смартфони през април, като заяви, че пътят напред в този сегмент вече не е стабилен, след като Apple и Qualcomm са уредили правна битка, включваща патенти и лицензи. Като част от споразумението, Apple се съгласи на еднократно плащане на стойност между 4,5 и 4,6 млрд. долара в замяна на многогодишна доставка на чипове и шестгодишни лицензионни споразумения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във