Банкеръ Daily

Пари и пазари

Apple иска да купи "Манчестър Юнайтед"

Американската технологична компания Apple Inc. обмисля закупуването на английския футболен клуб „Манчестър Юнайтед“. Това съобщава британският таблоид The ​​Daily Star без да посочва конкретен източник.

Според изданието, изпълнителният директор на компанията Тим Кук е готов да плати 5.8 милиарда лири за клуба (повече от 7 милиарда долара по текущия курс).  Отбелязва се, че Apple е компания с годишен доход от 326 милиарда лири, така че подобно придобиване няма да бъде голяма тежест за корпорацията.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания обаче няма опит в притежаването на спортен клуб, още по-малко на професионален.

Според Daily Star Тим Кук преговаря с банки, които ще са консултанти при покупката на United, включително The Raine Group.

В публикацията се посочва, че шефът на Apple планира да финансира изграждането на нов модерен стадион за клуба, който е популярен сред футболните фенове от цял ​​свят.

Apple притежава особена репутация в света на потребителската електроника, дължаща се на нейната задълбочена философия за продуктовия дизайн и на нейните отличителни рекламни кампании. В това се включва и клиентската база, която е вярна на компанията и марката, особено в Съединените щати. В продължение на 30 години тя носи името Apple Computer Inc., докато на 9 януари 2007-а премахва „Computer.“ от името си, за да подчертае своето разширение към пазара за потребителска електроника – в допълнение на пазара за персонални компютри.

„Манчестър Юнайтед“ е най-подкрепяният футболен отбор в света и един от най-богатите. След като се появява на Лондонската фондова борса през 1991 г., клубът е закупен от американеца Малкълм Глейзър през май 2005-а, в сделка за почти 800 милиона лири. „Манчестър Юнайтед“ е първият отбор в света, който струва повече от три милиарда долара - 3.3 милиарда, показват изчисленията на списание "Форбс".

Apple подписа договор с Риана за заснемане на документален филм

Apple TV+ подписа договор с певицата Риана за заснемане на документален филм. Лентата ще разкаже за завръщането на изпълнителката на сцената преди участието й в Super Bowl, пише The Sun.

Според публикации в медиите снимките ще се проведат по време на репетиции и други събития за подготовка за Супербоул. Филмът ще разкаже за настоящия живот на Риана след раждането на първото й дете.

 Има огромен апетит за всичко, свързано с Риана, особено след като това ще бъде голямото й завръщане на сцената за първи път от години. Риана е огромна сила, с която трябва да се съобразяваме, когато става въпрос за музика, поради което Apple плати милиони“, каза източник от музикалната индустрия.

Преди това Риана се снима в кожено бельо само пшест месеца след раждането.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във