Банкеръ Daily

Пари и пазари

Apple анонсира иновативна кредитна карта

Новата кредитна карта на Apple ще се появи във Великобритания още през есента на тази година, съобщи The Sun.

Анонсираната Apple Card е виртуална карта с ниска лихва и 2% кешбек при всяка покупка. Apple разкри изненадващия продукт, заедно с новата телевизионна услуга в стил Netflix, наречена Apple TV +, абонамент за списания News + и пакет за платени видео игри, наречен Apple Arcade.

Apple Card е нов вид кредитна карта, вградена в Apple Pay, която ще позволява извършването на безконтактни плащания. Apple Card опростява процеса на кандидатстване, премахва таксите и осигурява ново ниво на поверителност и сигурност.

"Apple Card се основава на огромния успех на Apple Pay и предоставя нови възможности само със силата на iPhone. Apple Card е предназначена да помогне на клиентите да водят по-здравословен финансов живот, който започва с по-добро разбиране на разходите им, за да могат да взимат по-интелигентни решения за парите си, също и прозрачност, за да разберат лесно кое колко ще им струва и това ще им помогне да намалят баланса си", заяви вицепрезидентът на Apple Pay Дженифър Бейли.

Клиентите могат да се регистрират за Apple Card в приложението Wallet на своя iPhone за минути и да започнат да го използват веднага в магазините, приложенията или онлайн по целия свят. Apple Card предоставя на потребителите лесен за разбиране изглед в реално време на последните си сделки и баланс в Wallet, а поддръжката на Apple Card е достъпна 24/7, чрез съобщения.

Apple Card използва машинно обучение и Apple Maps за ясно маркиране на транзакции с търговски имена и местоположения. Покупките се сумират автоматично и се организират по цветови категории, като храни и напитки, пазаруване и развлечения. За да помогне на клиентите по-добре да разберат разходите си, Apple Card осигурява седмични и месечни обобщения на разходите.

Клиентите ще получат процент от всяка сума за закупуване на Apple Card като Daily Cash. За разлика от другите парични награди, ежедневните кеш пари се добавят към клиентската карта на Apple всеки ден и могат да бъдат използвани веднага за покупки с помощта на Apple Pay, за да се поставят към салдото на Apple Card или да се изпратят до приятели и семейство посредством съобщения. Всеки път, когато клиентите използват Apple Card с Apple Pay, те ще получават 2% дневни пари в брой. Клиентите ще получат и 3% дневни парични средства за всички покупки направени директно с Apple, включително в Apple Stores, в App Store и за услугите на Apple.

Apple Card създава уникален номер на картата и се съхранява безопасно в защитения елемент на устройството, специален защитен чип, използван от Apple Pay. Всяка покупка е сигурна, защото е разрешена с Face ID или Touch ID и еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Apple си партнира с Goldman Sachs и Mastercard, за да осигури глобална платежна мрежа. „Простотата, прозрачността и неприкосновеността на личния живот са в основата на нашата философия за развитие на потребителските продукти. Ние сме развълнувани да си партнираме с Apple за Apple Card, която помага на клиентите да контролират финансовия си живот.“, заяви Дейвид М. Соломон, председател и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs.

„Доволни сме, че ще бъдем глобалната платежна мрежа за Apple Card, предоставяйки на клиентите бързи и сигурни транзакции по целия свят“, каза Аджай Банга, президент и главен изпълнителен директор на Mastercard.

Apple също така е проектирала титанова Apple карта за пазаруване на места, където Apple Pay все още не се приема.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във