Банкеръ Daily

Пари и пазари

Американските власти отлагат ограниченията на Huawei

Американският министър на търговията Уилбър Рос обяви, че правителството на САЩ ще удължи лиценза , предоставен на Huawei Technologies, с още 90 дни. По този начин американските компании ще могат да продават продукти на китайската телекомуникационна корпорация Huawei. По този начин китайската компания ще може да осигури необходимата техническа поддръжка на настоящото телекомуникационно оборудване и да предоставя софтуерни актуализации за смартфоните си.

Американските власти ще добавят 46 дъщерни дружества на Huawei в черния списък на компаниите, застрашаващи националната сигурност на САЩ, разкри още пред Fox Business Уилбър Рос. С тях се увеличава общият брой юридически лица до над 100 Huawei дъщерни компании, които са обхванати от ограниченията. Рос подчерта, че удължаването на лиценза с 90 дни е с цел подпомагане на американски клиенти, много от които работят в селски райони и са зависими от своето партньорство с китайския производител.

Предишният временен лиценз, предоставен на Huawei от американските власти, трябваше да изтече днес, но ще бъде удължен с още три месеца до 19 ноември. Предоставянето на временен лиценз на Huawei е част от агресивната стратегия на САЩ да договорят по-добри условия в търговските преговори с Китай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във