Банкеръ Daily

Пари и пазари

Американски инвестиционен фонд изкупува гръцки хотели за 500 млн. евро

Американският инвестиционен фонд Blackstone се готви да закупи хотели в Гърция, а планираната инвестиция е в размер на 500 милиона евро, съобщава Еkathimerini. Очаква се първите сделки да бъдат реализирани през следващите няколко дни.

Според източници, първата придобивка в гръцкото портфолио на фонда ще се отнася до обекти от хотелска верига със значително присъствие в Йонийските и Егейските острови. Трансакцията се очаква да достигне почти 200 милиона евро.

Сегашните собственици на хотелските комплекси ще останат в управлението им и ще си сътрудничат с новите заинтересовани страни. За първата си покупка на хотел в Гърция Blackstone Group ще използва дъщерно дружество, със седалище в Люксембург, което притежава 14 обекта в Испания.

Следват още придобивания на гръцки хотели, а източниците посочват, че Blackstone вече участва активно в преговорите. Интересът на американския фонд към Гърция не е от сега. В момента обаче страната е станала по-атрактивна за компанията, след изборите, като от фонда смятат, че новото правителство е „дружелюбно по отношение на чуждестранните инвестиции и най-важното - ще въведе намаления на преките и косвените данъци, които се очаква да засилят конкурентоспособността на гръцкия туристически продукт.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във