Банкеръ Daily

Пари и пазари

Американската Stripe разширява услугите си в още осем европейски държави

Американската компания за онлайн разплащания Stripe разширява присъствието си в Централна и Източна Европа, навлизайки на пазара в Естония, Гърция, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Словения. Платформата ще позволи на предприятията в тези страни да осъществяват плащания в над 130 валути в рамките на едва 10 минути. Освен това компаниите ще могат да използват системата на Stripe за счетоводство, фактуриране, изплащане на трети страни и оптимизиране на мобилни плащания.

"Централна и Източна Европа има много предприемачески и технологични таланти и вярваме, че повече нейни компании биха могли да разширят присъствието си в световен мащаб. Stripe цели да даде възможност на повече компании от този регион да разпространят своята креативност и амбиция извън региона", подчерта ръководителят на Stripe за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка Феликс Хубер. Разширението в осемте европейски държави ще бъде поддържано от офиса на компанията в Дъблин, който е най-бързо развиващият се офис на компанията.

Тенденцията все повече дейности да се движат онлайн води до разраствавето на нова вълна от интернет компании. Stripe дава заявка, че може да оборудва разработчиците на софтуер и предприемачите в Централна и Източна Европа с необходимите инструменти, за да бъдат част от следващата партида интернет гиганти. В допълнение към предизвикателствата при работа с множество валути, измамата често е едно от най-големите препятствия за бизнеса, който иска да продава продуктите си на потребителите по целия свят. Stripe използва усъвършенствано машинно обучение, за да осигури защита от измами и взима предпазни кибер мерки, които защитават бизнеса и клиентите от измамни транзакции.

Stripe е американска технологична компания със седалище в Сан Франциско, Калифорния. Тя позволява на физически лица и фирми да извършват и получават плащания през интернет, предоставяйки им техническа подкрепа за предотвратяването на измами, както и банкова инфраструктура, необходима за работата на онлайн платежните системи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във