Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Алтерко" създава консултативен съвет за развитието на компанията

Фирмата за производство на IoT продукти /Интернет на нещата/ „Алтерко“ АД ще създаде консултативен съвет, който да разработва стратегии и препоръки за развитието на компанията, съобщиха от дружеството.

Решението е взето от извънредното общо събрание на акционерите, като тази възможност е записана и в устава на "Алтерко". Съветът на директорите е взел решение за създаване на Консултативен съвет с председател Грегор Биилер.

Създаването на този орган цели привличането на кадри с международен опит, които да подпомогнат с опита си в различни сфери разрастването на компанията, както като продажбите, така и като управленски капацитет и подобряване на процесите. Привличането на такива специалисти е от ключово значение за развитие на компанията отвъд пределите на страната, нейната разпознаваемост на международния пазар и повишаване на доверието в нея от страна на инвеститорите.

Изборът на Грегор Биилер за председател на консултативния орган на дружеството се основава именно от неговият опит в направление бизнес развитие в международни компании от сферата на дигиталните технологии. Той е главен изпълнителен директор на Aparavi Software AG и е един от най-уважаваните лидери и основоположници на дигиталния бизнес и трансформацията на бизнес средата. Биилер е с повече от 15 години опит в областта на дигиталния бизнес. Съосновател е на Waycom Informationssysteme, доставчик на услуги за ERP системи. Биилер е вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Logitech Europe, като осигурява значителен растеж на компанията чрез тактическо препозициониране на нейното подразделение за потребителска електроника и електронна търговия.

Като член на Изпълнителния съвет и генерален мениджър в Microsoft Germany GmbH Биилер отговаря за партньорския бизнес.

Като предприемач и основател, Биилер също така консултира множество компании като член на борда на директорите. 

Днес започва търговията с акциите на "Алтерко" на Франкфуртската фондова борса

Днес започва търговията с акциите на "Алтерко" АД, компанията за IoT решения за интелигентен дом, на Франкфуртската  фондова борса. Българската фирма направи вторична регистрация в Prime Standard. Началната цена на акциите на дружеството беше определена на 14.50 евро. На база на текущата цена пазарната  капитализация на "Алтерко" е приблизително 261 милиона евро.
Технологичната компания търгува на регулирания пазар на "Българската фондова борса" от 2016 г. насам. Оттогава цената на акциите на дружеството се е повишила с над 1100 процента. На база на публикувани прогнози компанията очаква приходи от 27.8 млн. евро за 2021 г. и 41.8 млн.евро за 2022 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във