Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Алтерко" иска да купи доставчика на Интернет на нещата GOAP

Доставчикът на продукти за интернет на нещата /IoT / и интелигентен дом "Алтерко" АД – София има планове да придобие 100% от словенския доставчик на Интернет на нещата GOAP d.o.o. Nova Gorica, съобщиха от дружеството. То е изпратило писмо за намерение до акционерите на GOAP, предлагайки индикативна покупна цена от приблизително 3.3 млн. евро, платима в брой и в акции на „Алтерко“.
С това придобиване българската фирма възнамерява да разшири технологичното си портфолио и по този начин предлагането на продукти, както за масовите, така и за професионалните потребители. В резултат на това пред „Алтерко“ ще се открие нов пазарен потенциал в атрактивни ниши в областта на решенията за автоматизация.
GOAP работи в областта на IoT, като е специализирана в предоставянето на решения за „интелигентни“ домове и системи за "интелигентни" сгради. Компанията стана популярна със своите решения за „интелигентни“ домове Qubino, включително с най-малките Z-Wave устройства /безжична мрежа, която свързва устройства за домашна автоматизация/ в света.

GOAP е добре позната на пазара и със своите устройства за автоматизация на круизни кораби, като предоставя решения за някои от най-големите круизни линии в света.
Допълнителна информация за хода на преговорите от „Алтерко“ ще обяват по-късно.

"Алтерко" е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. Групата се състои от четири дъщерни компании и има офиси в различни страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във