Банкеръ Daily

Пари и пазари

Allianz отчете ръст на приходите и нетния доход

Германският застраховател Allianz отчете по-добри резултати на нетната печалба през второто тримесечие от очакваното. Ръстът й е с 13.5% повече спрямо година по-рано, което доведе до потвърждение на поставената целева печалба за цялата година от страна на компанията.

Нетната печалба на Allianz през периода е била в размер на 2.265 милиарда евро. За сравнение прогнозата на анализаторите от Refinitiv бе за печалба от 2.03 милиарда евро. "Нашите полугодишни резултати свидетелстват, че Allianz е на път да постигне целите си през цялата година", заяви главният изпълнителен директор на застрахователното дружество Оливър Баете.

За 2019 г. Allianz се стреми към оперативна печалба от 11.5 милиарда евро плюс или минус 500 милиона евро. Секторите за застраховка на имуществото и застраховка при злополука отбелязат ръст от 7.3% през второто тримесечие на годината. Приходите на AllianzTotal са нараснали със 6.1% през съответния период на 2019 г. до 33.2 милиарда евро в сравнение с 31.3 милиарда евро за същия период на предходната година, докато оперативната печалба е достигнала 3.2 милиарда евро през второто тримесечие на 2019 г. спрямо 3 милиарда евро година по-рано.

"Наблюдаваме стабилни резултати в нашия сегмент "Недвижими имоти" въпреки по-ниския инвестиционен резултат. Вътрешният растеж, подкрепен от промени в темповете, показва силата на нашия бизнес. Продължаваме да напредваме с производителността си, както показва подобреното съотношение на разходите", отбеляза главният финансов директор на Allianz Джулио Терзариол.

Като цяло оперативната печалба на Allianz е нараснала с 6.4% до 6.1 милиарда евро през първата половина на 2019 г. в сравнение със същия период на 2018 г. Застрахователят посочва, че ръстът й е основният двигател на 7.3% увеличение на нетния доход за шестмесечния период в размер на 4.1 милиарда евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във