Банкеръ Daily

Пари и пазари

Акциите на "Mears Group Plc" със спад от 15%

Акциите на британската "Mears Group Plc" намаляха с повече от 15% във вторник след като компанията отчете пълна годишна печалба преди данъчно облагане, при която има пропуснати прогнози и предупреди, че ръстът на приходите може да се забави.

От "Mears Group Plc" заявиха, че ще преразпределят капитал в областта на бизнеса, който би могъл да предостави финансова възвръщаемост или ще го използват за намаляване на нивата на дълга, съобщи "Reuters".

Решението на компанията да препозиционира дейностите си, свързани с  жилищно строителство, се очаква да доведе до известно намаляване на очакваното увеличение на приходите от тази дейност през 2019 година. В тази връзка анализаторите от "Liberum" намалиха прогнозата си за пълна годишна печалба преди данъчно облагане за финансовата 2019 година с 19%.

"Mears Group Plc" е доставчик на жилищни и социални услуги. Компанията отговаря за ремонтните дейности и поддържата на над 700 000 социални домове в цяла Великобритания и е втория по големина доставчик на домашни грижи в Обединеното кралство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във