Банкеръ Daily

Пари и пазари

Акциите на Apple надхвърлиха 300 долара

Акциите на Apple надхвърлиха 300 долара на фона на успешното празнично тримесечие и ускореното търсене на продукти като AirPods. Книжата на производителя на iPhone нараснаха с 2.3% и завършиха на рекордните 300.35 долара, надхвърляйки прага от 300 долара за една книга за първи път след увеличаването на капитала.

Добрите резултати в началото на новата година са в рязък контраст с първите дни на 2019 г., когато Apple намали прогнозата за продажби - за първи път от почти две десетилетия. Въпреки този неуспех обаче, компанията продължи да превъзхожда всички останали технологични гиганти през 2019 г. с печалба от 86% - най-добрата година за компанията от десетилетие.

Инвеститорите са все по-оптимистично настроени относно потребителската база на Apple от близо 1,5 милиарда потребители и възможността на компанията да ги привлече и към допълнителни продукти като Apple Watch, AirPods и Apple TV.

През тази година се очаква производителят да пусне следващото поколение iPhone, който от есента ще се свърже със следващото поколение мобилна мрежа 5G. Прогнозите са и за нов по-евтин телефон през първата половина на годината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във