Банкеръ Daily

Пари и пазари

Airbnb предлага безплатно едномесечно пътуване до Антарктида

Airbnb търси петима души, които да се впуснат в едномесечно пътуване до Антарктида с изцяло поети от компанията разходи и да проучат въздействието върху околната среда, което хората имат върху изолирания континент. Платформата си партнира с Ocean Conservancy за провеждането на "Антарктически съботен ден" и включва пътуване до региона през декември с цел присъединяване към изследователската мисия на антарктическия учен Кирсти Джоунс-Уилямс.

Airbnb определи пътуването като "безпрецедентна възможност за петима страстни доброволци да пътуват до най-отдалечения континент на Земята". Петимата избрани да станат "учени доброволци", ще събират проби от сняг и ще проучват степента, в която микропластиката е достигнала Антарктида. Airbnb търси за програмата Antarctic Sabbatical хора с "приключенски дух, страст към околната среда и желание да кандидатстват". Целта не е да бъдат създадени нови учени, а по-скоро световни посланици, които да информират за опасностите от замърсяването, посочи Кирсти Джоунс-Уилямс, която ще съдейства за обучението и ще насочва доброволците.

Кандидатите трябва да са над 18 години, за да кандидатстват и да могат да пътуват един месец между ноември и декември тази година. Те също така трябва да могат да говорят разговорен английски, предаде CNBC. Преди да пътуват до Антарктида, участниците ще преминат двуседмично обучение в Пунта Аренас, Чили, и в лагер в Антарктида за седмица. Те ще се върнат в Чили, след като завършат полевите си изследвания, за да анализират откритията си. По време на пътуването доброволците ще получат време да посетят Южния полюс и други обекти на Антарктида.

Частното пътуване до Антарктида като цяло е много скъпо - повечето 10-дневни турове струват над 5000 долара, а луксозните опции са за повече от 50 000 долара. "Тази експедиция ще бъде трудна работа, като се изисква научна дисциплина по време на сурови зимни условия. Търсим страстни индивиди с чувство за глобално гражданство, които са развълнувани да бъдат част от екипа и да се върнат у дома и да споделят своите открития със света", подчерта Джоунс-Уилямс.

The Antarctic Sabbatical е част от по-широка схема, разработена от Airbnb, за която компанията твърди, че има за цел да насърчи хората да правят прекъсвания в кариерата си, за да извършват обществени проекти. По-рано тази година компанията избра петима души да прекарат три месеца в южното италианско село Гротоле по програма "Италиански съботен ден". Доброволците помагаха да се запази начинът на живот в населеното място, което е застрашено от изчезване. Над 280 000 души от цял ​​свят кандидатстваха за участие в тримесечното пътуване, което приключи през август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във