Банкеръ Daily

Пари и пазари

Airbnb подобри услугите си в полза на потребителите

Платформата за настаняване Airbnb подобри и изясни напълно начина, по който представя офертите за настаняване на потребителите си в съответствие със стандартите на Европейския съюз за защита на потребителите. Компанията е разгледала всички искания, отправени от еврокомисията и националните власти за защита на потребителите, за да съобрази своята дейност и условия за ползване изцяло с правилата на ЕС.

В резултат на успешни преговори между платформата и Европейската комисия, Airbnb вече показва крайната цена за резервация след добавянето на всички данъци и такси за обслужване. Промените доведоха до избягването на изненадващи задължителни такси, които да се появяват на страниците по-късно. "За тази лятна ваканция европейските граждани ще получат наистина това, което виждат, когато резервират своите почивки. Сравняването и онлайн резервацията на хотел или друго настаняване ускориха и улесниха този процес за потребителите. Сега потребителите могат да бъдат уверени, че цената, която виждат на първата страница, ще бъде цената, която действително плащат", заяви комисарят по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността Вера Йоурова. 

Airbnb вече се задължава да показва общата цена за настаняване, обслужване, почистване и местни данъци, когато даден потребител посочи датите, на които би искал да отседне в съответното жилище. Друго подобрение на услугата е, че вече ще бъде ясно кога една оферта е публикувана от частно лице или професионалист, а на страницата ще има също и леснодостъпна платформа за онлайн решаване на възникнали спорове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във