Банкеръ Daily

Пари и пазари

Airbnb дава 250 млн. долара на наемодателите заради отменени резервации

Заради разпространението на коронавируса по целия свят хиляди души прекратиха своите планове за ваканции, работни пътувания и семейни посещения. В отговор на ограниченията, компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb обяви, че ще отпусне 250 милиона долара на наемодателите, използващи платформата, за да смекчи ефекта от отменените резервации заради пандемията.

Преди месец от компанията решиха да обезщетят потребителите, отменили резервациите си заради COVID-19, но някои наемодатели не приеха добре мярката.

Ръководителят и съосновател на компанията Брайън Чески посочи, че Airbnb ще плати на даващите под наем 25% от сумата, която е трябвало да получат за всяка резервация, отменена заради коронавируса в периода от 14 март до 31 май, а пътуващите, отменили резервацията си, могат да поискат пълно възстановяване на сумата или ваучер, съобщава "Франс прес"

Компанията за наемане на жилища планира и създаването на фонд в помощ на "суперстопаните" (хората с много висока оценка в платформата - бел. ред.) в размер на 10 мнл. долара. Той ще помогне на някои от тях, които срещат трудности да изплащат наемите си заради кризата. Ще се добави и функция, позволяваща на потребителите да изпращат дарения.

Плащанията ще започнат през април.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във