Банкеръ Daily

Пари и пазари

Adidas отчете 17% ръст на нетната печалба за първото тримесечие

Каспър Рорстед, гл. изп. директор на Adidas

Adidas отчете 17% ръст на нетната печалба за първото тримесечие. Продажбите за този период са нараснали с 4% до 5,883 милиарда евро, докато чистата печалба достигна 632 милиона.

През март компанията предупреди, че очаква проблемите с доставките да ограничат ръста на продажбите през първата половина на годината, особено в Северна Америка, където през последните три години Adidas удвои бизнеса си, за да вземе пазарен дял от конкурента си Nike.

Успехът с приходите доведе до покачване на акциите на Adidas с 7%. Те достигнаха рекордно високо ниво след като печалбите надвишиха очакванията на финансовите експерти, отбеляза Ройтерс.

"Предизвикателството, пред което сме изправени в момента, е, че не можем да доставим количествата, които търси пазарът. Ние сме в ситуация, при която търсенето е по-високо от предлагането. Трябваше да се справим по-добре, но все пак, това е по-добрата ситуация, отколкото обратното, където предлагането е по-голямо от търсенето. Европа, която е една трета от нашия бизнес, трябва да допринесе за нашия растеж," поясни главният изпълнителен директор Каспър Рорстед.

Facebook logo
Бъдете с нас и във