Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Хора, пътища и дупки

Кратките съобщения (SMS) излизат тройно по-скъпо, ако са написани с кирилица - в сравнение с тези, изпратени с латински букви. Допълнителните символи извън латиницата оскъпяват SMS-ите.

 

 

Гражданите да не позволяват на мобилните оператори да използват отпадането на роуминга в Европейския съюз като основание за преподписване на действащите им договори, предупреди Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите.

 

Болничните листове у нас удариха рекорд - те са 13.5 млн., обяви Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

 

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев е определен за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с които се регулира ценообразуването на тези продукти.

 

От надзорния съвет на Националния осигурителен институт са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. Новите членове са министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министърът на здравеопазването Галин Каменов и главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.

 

"КБМ България", която оперираше веригата магазини "Kapфyp", е зaпoчнaлa пpoцeдypa пo нecъcтoятeлнocт. Дeлoтo e oбpaзyвaнo нa 23 янyapи, пoĸaзвa cпpaвĸa в Tъpгoвcĸия peгиcтъp. Тo e пo мoлбa нa дocтaвчици, ĸaĸтo и oт ĸpeдитopa "Aлфa бaнĸ".

 

 

Износът на България за трети страни през цялата 2016-а намалява с 5.9% до 14.957 млн. лева. Основни търговски партньори на страната са били Турция, Китай, бившата югославска република Македония, Сърбия, Руската федерация и САЩ, формиращи 49% от импорта.

 

Вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз - 2018-а, Деница Златева ще упражнява правата на държавата в капитала на "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във