Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Дружества

"Алтерко Роботикс" ще получи 696 хил. лв. по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020", с които ще развива проекта си за лесна автоматизация на дома.

Дъщерното дружество на ИТ компанията "Алтерко" АД получава за втори път външно финансиране след първичното публично предлагане през септември-октомври тази година. Парите ще бъдат използвани за закупуването на поточна линия, позволяваща производство на релетата Shelly за автоматизация на дома, както и тяхното калибриране по време на производството. Финансирането ще позволи създаването на още по-гъвкави решения за автоматизация на всяка една ситуация, както и на прототипи и вкарването им в производство. Предстои да се организират търгове за закупуване на оборудване за производството.

 

Японският холдинг "Мицуи" (Mitsui Group) и гръцката компания "К&Н Ефтимиадис" С.А. (K&N Efthymiadis S.A.) създават съвместно предприятие в България за търговия с продукти за растителна защита, семена и торове. Новата компания "КНЕ Сертис" Б.В., Нидерландия, ще действа на пазарите в България, Румъния, Молдова, Албания, Кипър и всички страни от бившата Югославия.

Японската компания, която е активна в областта на логистиката, различни отрасли на промишлеността и финансите, участва в българския джойнтвенчър чрез дъщерната си холандска компания "Сертис Европа" Б.В., (Certis Europe B.V.). Досега тя не е имала бизнес у нас, но е много активна в Европа, като има офиси в Холандия, Белгия, Франция, Италия, Испания и Великобритания.

Гърците обаче са у нас още от 1993 г. с дъщерното си дружество "К&Н Ефтимиадис България". За миналата година то отчита приходи за 4.3 млн. лв. от търговия на едро, основно с препарати за растителна защита.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във