Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Хора, пътища и дупки

Съвместен българо-румънски туристически офис в Шанхай ще бъде открит през май догодина. Откриването му ще стане по време на срещата на Световната организация по туризъм.

 

Рекламният пазар у нас се развива отлично и вложенията ще се увеличат. Инвестициите за реклама ще се повишат с 3.4% през тази година и с 4.2% през 2016-а, прогнозира глобалната агенция Carat.

 

Стойностите на петрола в петък (25 септември) се повишиха на фона на силното сезонно търсене на нефтени продукти от Китай. Въпреки това анализаторите прогнозират, че забавянето на световната икономика ще повлияе отрицателно върху цените през следващите няколко месеца, съобщава "Ройтерс".

 

От веригата за бързооборотни стоки "Пикадили" обявиха план за преструктуриране, като акцентът е поставен върху по-платежоспособните пазари. Ето защо компанията ще се развива предимно в София и във Варна и най-вече в големите търговски центрове. За сметка на това ще затвори част от локациите си в страната.

 

Тракийското съкровище, което очарова посетителите на "Лувър", със сигурност ще предизвика фурор и в Япония. Уникалната колекция ще отпътува за Страната на изгряващото слънце на 16 октомври и ще остане там до 29 май. Тя ще е част от голямата международна изложба "Златната легенда", в която ще има и други български артефакти.

 

Заради сухото лято се очаква от основните сортови групи тютюн да бъдат прибрани около 22 хил. т при 31 хил. т през миналата година. Тютюневата изкупна кампания ще започне през ноември и се очаква да приключи през януари 2016-а.

 

Мостът над река Мараш край учебния полигон "Ново село" ще бъде реконструиран с американски средства. Документът за ремонта ще бъде подписан между Командването на силите на САЩ в Европа, Министерството на отбраната и Агенция "Пътна инфраструктура". С укрепването на моста ще се осигури безопасното му използване от тежки пътни превозни средства.

 

Производството на мляко постепенно намалява и у нас, както и в цяла Европа. Изкупната цена на суровината в България е сред най-ниските на Стария континент. По данни на Евростат до 2050 г. ще останат много малко мандри и накрая истинското мляко напълно ще изчезне, заместено от химия.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във